Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Το τούρκικο ΥΠΕΞ …κατηγόρησε τη Δύση για την κρίση στην Ουκρανία
Αύγουστος 18, 2016.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σε συνέντευξή του  για την Ουκρανία, ότι η Δύση θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγισή της, την τακτική της και να εγκαταλείψει την πολιτική πατρωνία στην Ουκρανία.
Ο Τσαβούσογλου, για πρώτη φορά, ανέφερε ότι  η κρίση στην Ουκρανία, σε μεγάλο βαθμό προέρχεται από την μη εποικοδομητική στάση της Δύσης.«Κοιτάξτε να δείτε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Η ίδια μας λέει συνεχώς ότι πρέπει να επιλέξουμε. «Ή θα είστε μαζί μας ή με τη Ρωσία». Αυτή όμως δεν είναι πολιτική προσέγγιση και όσα συμβαίνουν  στην Ουκρανία, αποτελούν μια αντανάκλαση των κύριων προβλημάτων της περιοχής», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Σπούτνικ στην τουρκική γλώσσα.«Αυτός ο δρόμος (της Δύσης) δεν οδηγεί πουθενά», θα τονίσει ο Τσαβούσογλου, διαχωρίζοντας με σαφήνεια την τουρκική πολιτική από αυτήν των ευρωπαϊκών χωρών  και των ΗΠΑ, στην ουκρανική κρίση.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: