Βρετανός νεαρός μεταξύ των πέντε παιδιών που εκτέλεσαν κρατούμενους στη Συρία




Αύγουστος 27, 2016.

Ένα συγκλονιστικό νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από την τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες ένα αγόρι από τη Βρετανία να εκτελεί έναν κρατούμενο με πιστόλι στη Συρία.




Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια που προσδιορίζεται στο βίντεο ως Αμπού Αμπντουλάχ αλ Μπριτάνι, είναι ένα από τα πέντε παιδιά  που εκτέλεσαν Κούρδους κρατούμενους στην πόλη Ράκα της Συρίας.



Τα αγόρια, που πιστεύεται ότι είναι από τη Βρετανία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, την Τυνησία και το Ουζμπεκιστάν, κάνουν δηλώσεις στα αραβικά πριν στρέψουν τα όπλα τους στους γονατισμένους άνδρες που βρίσκονται μπροστά τους.
Οι νεαροί δήμιοι που πιστεύεται ότι είναι από 10 έως 13 ετών, είναι ντυμένοι με ρούχα καμουφλάζ και μαύρα γάντια, αλλά τα πρόσωπά τους είναι καθαρά στην οθόνη.



«Ένα από τα αγόρια φέρεται να φωνάζει στα αραβικά «κανείς δεν μπορεί να σώσει τους Κούρδους, και τους υποστηρίζουν η Αμερική, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και οι διάβολοι στην κόλαση».



Στη συνέχεια τοποθετούν τα περίστροφα στο πίσω μέρος της κεφαλής των κρατουμένων και τραβούν τη σκανδάλη.
Τα παιδιά έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από το Daesh ως προπαγάνδα κατά την οποία η τρομοκρατική οργάνωση υπερηφανεύεται ότι προετοιμάζει την επόμενη γενιά των τρομοκρατών.



Περίπου πενήντα αγόρια από τη Βρετανία, φέρεται να εκπαιδεύονται από το Daesh, σύμφωνα με το ίδρυμα Quilliam μια δεξαμενή σκέψης που εδρεύει στο Λονδίνο και η οποία αμφισβητεί ότι υπάρχει εξτρεμισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Οι βρετανικές αρχές, λένε, ότι τουλάχιστον 800 πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν πάει στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν στο ‘ισλαμικό κράτος’, σύμφωνα με το δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr