Έκκληση Πατριαρχών Μέσης Ανατολής



Αύγουστος 24, 2016.


Οι πνευματικοί ηγέτες των Εκκλησιών στη Μέση Ανατολή ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα  την άρση  των οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας.




Σύμφωνα με το συριακό αραβικό πρακτορείο ειδήσεων,  ο Ελληνο-Ορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής, Ιωάννης ο Ι΄ Γιαζίγκι, ο Πατριάρχης Μελχιτών Ελλήνων Καθολικών  Γρηγόριος  ο Γ΄ και ο Ορθόδοξος Πατριάρχης Συρίας Ιγνάτιος Β΄ υπέγραψαν, χθες,  κοινή δήλωση- έκκληση . 


Σε αυτήν αναφέρουν ότι οι κυρώσεις κατά της Συρίας αν και είναι πολιτικές εντούτοις κατευθύνονται στο σύνολο του συριακού λαού, ιδιαίτερα χτυπούν τα φτωχά στρώματα της συριακής κοινωνίας και σε αυτά επιδρούν.



Οι Πατριάρχες επισημαίνουν ότι οι κυρώσεις κατά της Συρίας έχουν δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κατάσταση που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και οι συνέπειες της στο λαό είναι καταστρεπτικές.  Ζητούν την άρση των κυρώσεων κατά της χώρας αυτής που σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο εδώ και πέντε χρόνια, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr