Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την εισβολή των Τούρκων στη Συρία



3000 άμαχοι κατέφυγαν στην πόλη Μπανμπίτς (Ιεράπολη)


Αύγουστος 25, 2016.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα υποστήριξε τις τουρκικές ενέργειες στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον συμφώνησαν να μην επιτρέψουν την πρόοδο των Κούρδων δυτικά από τον Ευφράτη ποταμό.




«Συμφωνήσαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μας (με τον Τούρκο Πρωθυπουργό) ότι οι Κούρδοι της Συρίας δεν θα περάσουν στα δυτικά του Ευφράτη. Εάν το κάνουν, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν την Τετάρτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ.



Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στην Άγκυρα πραγματοποιώντας επίσκεψη για πρώτη φορά μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου.



Ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου ήταν αφιερωμένο στην κατάσταση γύρω από τον Γκιουλέν, του οποίου την έκδοση απαιτεί η Άγκυρα. Οι τουρκικές αρχές κατηγόρησαν τον Φετουλάχ Γκιουλέν στην οργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.



 Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα συμφέρον για την προστασία του, αλλά πρέπει να ακολουθηθούν  οι νόμιμες διαδικασίες.



Σημειώνεται ότι μετά την πρώτη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, σήμερα νέα ομάδα δέκα αρμάτων μάχης  του τουρκικού στρατού εισέβαλε στο συριακό έδαφος.




3000 άμαχοι κατέφυγαν στην πόλη Μπανμπίτς (Ιεράπολη)




Περίπου τρεις χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν από την Τζεράμπλους στην πόλη Μανμπίτς για να γλυτώσουν από το βομβαρδισμό της πόλης από τον τουρκικό στρατό.



Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικά άρματα μάχης και πυροβολικό πήγε στην πόλη Τζεράμπλους μαζί με ένοπλους αντάρτες της αντιπολίτευσης της Συρίας.



Αργότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση που ονομάζεται «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει ως στόχο να εξαλείψει την απειλή του Daesh και των κουρδικών δυνάμεων από τις περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr