Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: Πέταξαν κεφάλια γουρουνιών σε τζαμί
Οκτώβριος 3, 2016.


Στη θύρα του τζαμιού ‘Ελ Φαρούκ’ της γερμανικής πόλης Πότσνταμ, άγνωστα άτομα πέταξαν γουρουνοκεφαλές.Η αστυνομία του Πότσνταμ σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι μια γυναίκα που μένει κοντά στο τζαμί, είπε,  ότι είδε κεφάλια γουρουνιών στη θύρα του μουσουλμανικού τεμένους.Η αστυνομία άρχισε έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών προκειμένου να ασκήσει δίωξη για προσβολή της μουσουλμανικής θρησκείας και της θρησκευτικής κοινότητας της πόλης.Σε ανακοίνωσή του και ο δήμαρχος της πόλης Πότσνταμ, Γιαν Γιάκομπς,  καταδίκασε το γεγονός λέγοντας ότι «είναι πράξη προβοκατόρων».


Το τζαμί του «Αλ Φαρούκ», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της «Γενί Βατάν» είναι η μοναδική θρησκευτική μουσουλμανική δομή που υπάρχει στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου.


Την περασμένη εβδομάδα, στην προσευχή της Παρασκευής, το τζαμί ήταν υπέρ πλήρες  και οι πιστοί είχαν γονατίσει  και κατέλαβαν το πεζοδρόμιο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: