Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Ο Λαβρόφ στην Αθήνα αρχές Νοεμβρίου
Φωτό αρχείου


Οκτώβριος 9, 2016.Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου.Αυτό αναφέρθηκε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται  τον υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, ο οποίος προετοιμάζει αυτήν την επίσκεψη, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.«Υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών και με τον συνάδελφό μου- Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών. Συζητήσαμε το πλήρες φάσμα των ρωσο-ελληνικών σχέσεων. Αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομική  κατάσταση στην Ευρώπη, όσον αφορά τις κυρώσεις δεν είναι εύκολη. Τόσο η Μόσχα, όσο και η Αθήνα, ενδιαφέρονται για αυτές γιατί και οι δύο έχουν υποστεί τις επιπτώσεις των οικονομικών σχέσεων. Είμαστε έτοιμοι για ανάπτυξη επενδύσεων και της συνεργασίας» είπε ο Μοσκόφ.Πρόσθεσε:

«Βασικό μου έργο αυτήν τη στιγμή είναι η προετοιμασία της προσεχούς επίσκεψης κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου στην Ελλάδα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ», είπε ο Μεσκόφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο,  θα συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας και διεθνή θέματα, όπως  η κατάσταση στην Ουκρανία και οι εξελίξεις στη Συρία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: