Ο Ερντογάν προτείνει η Κωνσταντινούπολη να γίνει έδρα των Ηνωμένων Εθνών




Οκτώβριος 25, 2016.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τον ΟΗΕ «να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο» στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας σε μήνυμά του που απέστειλε για να συγχαρεί την παγκόσμια οργάνωση για την 71η επέτειο της ίδρυσής της.




Σύμφωνα με ανακοίνωση – την Δευτέρα- της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν είπε ότι «ως χώρα που έχει αγωνισθεί κατά διάφορων τρομοκρατικών οργανώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ελπίζει ο ΟΗΕ να αναλάβει ηγετικό ρόλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».



Ο Ερντογάν ανέφερε ότι ως ιδρυτικό μέλος η Τουρκία, είναι «μία από τις πιο δυνατούς υποστηρικτές του ΟΗΕ και τις αξίες που αντιπροσωπεύει το σώμα».



«Η χώρα μας- η οποία έχει αυξήσει το ποσό που δίδει στον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΗΕ- έχει προτείνει να γίνει η Κωνσταντινούπολη η έδρα της Οργάνωσης», δήλωσε ο Ερντογάν.



«Πιστεύουμε ότι η Κωνσταντινούπολη- με την αρχέγονη ιστορία της, τον πλούσιο πολιτιστικό φόντο, τη στρατηγική της θέση και τις φυσικές ομορφιές της- θα προσφέρει μια πολύτιμη συνδρομή στις αποστολές του Σώματος και του Οράματος του, ως έδρα».



«Η Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδος Κορυφής,  που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2016, αποτέλεσε σημείο της ευαισθησίας μας για την ανθρωπιστική τραγωδία», δήλωσε ο Ερντογάν.



Η Ερντογάν  πρόσθεσε  ότι η Τουρκία «είναι η φωνή της παγκόσμιας συνείδηση», αφού είναι ο οικοδεσπότης περισσότερων από τρία εκατομμύρια προσφύγων από το Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό τουρκικό δημοσίευμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr