Η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία



Φωτό από το Sputnik

Δεκέμβριος 3, 2016.  16:18


Η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στις συριακές επαρχίες Χαλέπι και Δαμασκού, όπως αναφέρει  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο ημερήσιο δελτίο του που ανήρτησε  στην ιστοσελίδα του με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου.





«Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες έχουν πραγματοποιηθεί δύο ανθρωπιστικές αποστολές για τους άμαχους της Συρίας. Συγκεκριμένα  ενισχύσεις περίπου 4 τόνων  έλαβαν τρεις περιοχές στην  περιοχή του Χαλεπίου καθώς και το  προσφυγικό στρατόπεδο Αλ Μαχαλέι, στην επαρχία του Χαλεπίου. 
Στην περιοχή Σέιντ Νάια της επαρχίας Δαμασκού διαμοιράσθηκε περίπου ένας τόνος τρόφιμα», σημειώνει το δελτίο, προσθέτοντας ότι σε αρκετά σημεία προσφέρθηκε ζεστό γεύμα και ιατρική βοήθεια στους αμάχους,  οι οποίοι εγκατέλειψαν το Χαλέπι από περιοχές που ελέγχουν ακόμη οι τρομοκράτες.


 Άσκοπες οι επικρίσεις της Δύσης



Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν προσφέρει, ακόμη, καμία βοήθεια στους 90 χιλιάδες πολίτες του Χαλεπίου από τις περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους  τρομοκράτες, προσθέτοντας ότι είναι άσκοπο να επικρίνουν και να σαμποτάρουν τη ρωσική βοήθεια προς τους άμαχους, όπως σημειώνει το Sputnik.






Φωτό από την Russia Today

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr