Σκόπια: Τις εκλογές της Κυριακής θα παρακολουθήσουν 7585 ντόπιοι και 667 ξένοι παρατηρητές




Δεκέμβριος 9, 2016. 19:01

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων – FYROM,  που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή  11 Δεκεμβρίου, θα παρακολουθήσουν 7585 ντόπιοι παρατηρητές, 667 διεθνείς παρατηρητές και 75 δημοσιογράφοι.




Σύμφωνα με την Κρατική Εκλογική Επιτροπή για τις εκλογές έχουν διαπιστευτεί 453 μεταφραστές.


Θα συμμετάσχουν 281 παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ/ ODIHR, από την αποστολή του ΟΑΣΕ στα Σκόπια 65, από την πρεσβεία των ΗΠΑ 51, παρατηρητές από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του  ΟΑΣΕ 27,  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ΕΕ 16 παρατηρητές και οι υπόλοιποι διαπιστευμένοι παρατηρητές από πολλές ευρωπαϊκές πρεσβείες.



Όπως δημοσιεύει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι Βέσνικ ’, οι περισσότεροι ξένοι δημοσιογράφοι που θα παρακολουθήσουν τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής  είναι  16 από τον ‘Al Jazeera Balkans’, από Πρίστινα 7 δημοσιογράφοι, 6 από Τουρκία, 6 από Τίρανα, 5 από το Reuters, 5 από Σερβία, 4 από την Ελλάδα κλπ.



Ήδη έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για παραβιάσεις κατά την προεκλογική περίοδο για άνιση μεταχείριση των κομμάτων σε επτά τηλεοπτικά κανάλια στη χώρα,  που προωθούσαν το κόμμα VMRO-DPMNE, του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, δίχως αναφορά σε άλλα κόμματα.



Καταγγελίες έγιναν για σημαιοστολισμούς δημόσιων κτηρίων με τη σημαία του ιδίου κόμματος καθώς, ακόμη, και του διεθνούς αερολιμένα της χώρας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr