Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Ερντογάν: Μεγάλωσα στα χέρια μιας Αλβανίδας μητέρας
«Ερντογάν: Μεγάλωσα στα χέρια μιας Αλβανίδας μητέρας», γράφει το αλβανικό δημοσίευμαΔεκέμβριος 21, 2016. 23:13Ο Αλβανός πρόεδρος, Μπουγιάρ Νισάνι, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της σήραγγας της Ευρασίας στην Τουρκία και με την ευκαιρία αυτή είχε συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν κατά  τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του, χαρακτήρισε την Αλβανία, κλειδί για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.
«Εκπληκτικό» μέρος της συνέντευξης ήταν όταν ο Ερντογάν άρχισε να  μιλάει για τα παιδικά του χρόνια.«Στο μέρος που γεννήθηκα, οι πρώτοι γείτονές μας ήταν Αλβανοί. Μπορώ να πω ότι μεγάλωσα στα χέρια Αλβανίδων μητέρων. Ήταν μια υπέροχη οικογένεια και τους ευχαριστώ για τη φροντίδα που είχαν για μένα ως παιδί», δήλωσε ο Ερντογάν όπως σημειώνει η Haberturk.com και αναδημοσιεύει η αλβανική ‘telegafi’.Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τον Αλβανό πρόεδρο για τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν.«Ευχαριστώ, εσάς προσωπικά και εξ ονόματος του λαού μου για τη βοήθεια που μας προσφέρατε στο θέμα αυτό», είπε ο Ερντογάν, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.Ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του προέδρου της Αλβανίας και την παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων της σήραγγας της Ευρασίας  που συνδέει την Ασία με την Ευρώπη, κάτω από τη θάλασσα.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


2 σχόλια:

Ali al Yunani είπε...

Ο Ρετζέπ Ταϊγίπ Ερντογάν κατάγεται από τη τουρκική φυλή/ομάδα των Bağatlιoğlu ή Bakatoğlu, τους οποίους εγκατέστησε στην περιοχή του Πόντου ο Σουλτάνος Μεχμέτ Φάτιχ (Μωάμεθ ο Πορθητής) όταν κατέκτησε την Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας. Ο παππούς του Ερντογάν λεγόταν Τεγιούπ (Ταϊγίπ) Μεμίς Μπακάτογλου (και το Μπακάτογλου ήταν περισσότερο ένα εθνονύμιο/παρατσούκλι και όχι επίσημο επώνυμο). Ο Τεγιούπ είχε πολεμήσει εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, όταν είχαν καταλάβει τον ανατολικό Πόντο (μέχρι την Τραπεζούντα) και τραυματίστηκε στην περιοχή του Αρνταχάν. Γεωργιανής καταγωγής ήταν η Χαβουλί, η πρώτη σύζυγος του πατέρα του Ερντογάν. Η μητέρα του Ερντογάν και 2η σύζυγος του πατέρα του, ήταν Τουρκάλα και λεγόταν Τενζιλέ.

Ali al Yunani είπε...

Επίσης, Φετχουλλάχ και όχι Φετουλάχ.