Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Βουλγαρία: «100 χιλιάδες Βούλγαροι ζουν στην Αλβανία»
Φεβρουάριος 14, 2017. 20:38

Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές Αλεξαντάρ Ντζαμπάζκι και Αντρέι Κοβάτσεφ, υπέβαλαν πρόταση  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία πρόκειται να συζητηθεί κατά την αυριανή συνεδρίαση με το αίτημα να αναγνωρισθεί  ο πληθυσμός των περιοχών του Γκόλο Μπάρντο, Γκόρα και Μάλα Πρέσπα ως βουλγαρική μειονότητα.
Σχετική αναφορά κάνει τη σλαβική εφημερίδα «Nova Makedonija», η οποία σημειώνει ότι  το αλβανικό κράτος αναγνώρισε μόνο την ύπαρξη  σλαβικής μειονότητας και όχι βουλγαρικής.Για το ίδιο θέμα η τηλεόραση των Σκοπίων, Sitel,  αναφέρει ότι εάν γίνει δεκτή η πρόταση των Βουλγάρων βουλευτών, τότε θα ληφθεί απόφαση η οποία θα προωθηθεί στην Αλβανία.


Η τηλεόραση υπενθυμίζει ότι σε προηγούμενες ομιλίες στο Κοινοβούλιο ο Αντρέι Κοβάτσεφ αναφέρθηκε για «περισσότερους από 100 χιλιάδες Βουλγάρους που ζουν στην Αλβανία και δεν έχουν το καθεστώς της αναγνωρισμένης μειονότητας», σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: