Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας
Φεβρουάριος 12, 2017. 21:21

Η Αίγυπτος ετοιμάζεται για τη δημιουργία και λειτουργία του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
 Προς την επίτευξη του στόχου αυτού έχει ιδρύσει το πρώτο Σχολείο Πυρηνικής Ενέργειας στη Μέση Ανατολή,  με στόχο να ετοιμάσει τεχνικούς και εμπειρογνώμονες που θα είναι υπεύθυνοι στη λειτουργία των πυρηνικών μονάδων.Ήδη, έχει αποφασισθεί  και συμφωνηθεί με τη Ρωσία η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην περιοχή Νταμπάα στις βόρειες ακτές της Αιγύπτου, όπως σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα της «elbalad.news».


Υπεύθυνος  στην πυρηνική εκπαίδευση είναι ο Δρ Ιμπραήμ αλ Ασίρι, πρώην  επιθεωρητής του  Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), ο οποίος δήλωσε ότι για τη λειτουργία  των μονάδων πυρηνικής ενέργειας είναι απαραίτητη η προετοιμασία κατάλληλου προσωπικού το οποίο θα αποφοιτήσει από Σχολείο Πυρηνικής Ενέργειας για την κάλυψη θέσεων τεχνικού προσωπικού και βοηθών  μηχανικών στο  πυρηνικό εργοστάσιο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: