Η Αλβανία έχει κατάλογο εντόπιων που χρηματοδοτούν την Τρομοκρατία
Φεβρουάριος 28, 2017. 16:43


Ο επικεφαλής του Γραφείου για την Πρόληψη Ξεπλύματος Χρήματος στην Αλβανία, Αγκίμ Ισμαήλι, σε συνεδρίαση της επιτροπής ασφάλειας του Κοινοβουλίου είπε ότι υπάρχει κατάλογος ατόμων αλλά και νομικών προσώπων στη χώρα,  που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία.
Ο Ισμαήλι δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, αλλά επανέλαβε αρκετές φορές ότι το γραφείο του άρχισε, ήδη, να ερευνά διάφορες οργανώσεις της χώρας,  που χρηματοδοτούν και αποστέλλουν μαχητές να πολεμήσουν στο πλευρό των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ.Στα πεδία των μαχών στις δύο αυτές χώρες της Μέσης Ανατολής, πολεμούν πάνω από 150 Αλβανοί εξτρεμιστές  και μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί  περισσότεροι από 20 νεκροί από αυτούς.Ο Ισμαήλι είπε ότι η Διοίκηση ξεκίνησε 154 ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος.
«Στις 154 ποινικές διώξεις για ξέπλυμα χρήματος έχουμε 1.300 αναφορές για ύποπτες συναλλαγές μέσα σε ένα χρόνο και τα μπλοκαρισμένα χρήματα από τις συναλλαγές αυτές ανήλθαν στα € 28 εκατομμύρια», δήλωσε ο Ισμαήλι, σύμφωνα με το «PlusInfo».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr