Γκρούεφσκι: «Αντι-κρατικιστική» ενέργεια - η εφαρμογή της αλβανικής πλατφόρμας




Μάρτιος 26, 2017. 20:04

Σκόπια.

«Η κυβέρνηση που θα εφαρμόσει την πλατφόρμα που έγινε στα Τίρανα, που διαμορφώθηκε σε άλλη χώρα, δεν μπορεί να αποτελεί μεταρρύθμιση, αλλά ‘αντι-κρατικιστική’  ενέργεια, μόνο οι νέες εκλογές θα δώσουν διέξοδο στην κρίση», γράφει ο ηγέτης του VMRO-DPMNE στο Facebook.




Τονίζει, η όποια κυβέρνηση σχηματισθεί με αυτό το πρόγραμμα, είναι χωρίς νομιμότητα αφού δεν προήλθε από ψηφοφορία και θα υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν εγκρίθηκε στις εκλογές.



Στη συνέχεια σημειώνει ότι το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης είναι σε ομηρία από την εκβιαστική  αλβανική πλατφόρμα  και ο Ζάεφ είναι θύμα της και ότι  προσπαθεί να επιβιώσει ως ηγέτης για να καλύψει τα εγκλήματά του, λέει, μεταξύ άλλων,  ο Γκρούεφσκι.



Ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε αυτό το σχόλιο ενόψει της αυριανής συνέλευσης του Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε ο Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος θα αποστείλει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ,  έγγραφο με το οποίο θα επισημαίνεται ότι υπάρχει πλειοψηφία για το σχηματισμό κυβέρνησης. Και ενδεχομένως να σχηματισθεί κυβέρνηση, χωρίς τη χορήγηση της εντολής από τον Ιβάνοφ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr