Αλβανία: Ο Ραμούς Χαραντινάι απέκτησε αλβανική υπηκοότητα
Απρίλιος 24, 2017. 18:51


Ο συλληφθείς στη Γαλλία,  - κατόπιν επισήμανσης στην Ίντερπολ από τη Σερβία, Ραμούς Χαραντινάι,   κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, δημοσίευμα αναφέρει ότι απέκτησε αλβανική υπηκοότητα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «24.al» ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, υπέγραψε, σήμερα,  τη σχετική απόφαση.Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  χορηγείται στον Ραμούς Χαραντινάι, πρώην πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, και στη σύζυγό του, Ανίτα Χαραντινάι  αλβανική υπηκοότητα.

Σημειώνεται χαρακτηριστικά: 

Σύμφωνα με το άρθρο 92, παράγραφος ‘c’ και το άρθρο 93 του Συντάγματος και του άρθρου 9,  της παραγράφου 7 του άρθρου 20 του ν. 8389, με ημερομηνία 05.08.1998, «Περί αλβανικής ιθαγένειας», όπως τροποποιήθηκε, παραχωρήθηκε η αλβανική υπηκοότητα μετά από αίτηση των ατόμων, Χιλμί Χαραντινάι, Ραμούς Χαραντινάι και Ανίτα Μουσταφά», αναφέρει το διάταγμα του προέδρου.


Δεν γίνεται γνωστό, εάν με την εξέλιξη αυτή, από την υπηκοότητα του Κοσοβάρου σε αλβανική, θα έχει άλλη μεταχείριση στη σύλληψή του.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr