Βούλγαρος ΥΠΑΜ: Κανείς δεν έχει συμφέρον από τις εθνοτικές εντάσεις στα Σκόπια
(Ο τίτλος από το δημοσίευμα)

Απρίλιος 29, 2017. 20:54


Βάρνα.


Η Βουλγαρία ελπίζει να βρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στα Σκόπια. Αυτό δήλωσε από τη Βάρνα,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας Στέφαν Γιάνεφ, μετά την παρακολούθηση του εορτασμού της επετείου των 100 ετών της βουλγαρικής ναυτικής αεροπορίας.
Εξέφρασε τις προσδοκίες ότι τα κόμματα που διαφωνούν θα καθίσουν σε ένα τραπέζι να βρουν λύση που θα είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.Σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, ο Γιάνεφ είπε ότι μετά το δημοψήφισμα στη χώρα αυτή, μπορεί να πει κανείς ότι η κατάσταση είναι διαφορετική. «Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις ότι ορισμένες ενέργειες που  είναι αντίθετες προς τους καλούς τρόπους και τις πρακτικές των δημοκρατικών χωρών. 
Ωστόσο, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. Είναι υψίστης σημασίας οι σχέσεις καλής γειτονίας, τα γεγονότα αυτά που γίνονται στην Τουρκία δεν επηρεάζουν την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο Γιάνεφ.Αναφερόμενος στην κατάσταση του βουλγαρικού στρατού τόνισε ότι η απόκτηση νέου εξοπλισμού, τόσο για περιπολικά πολλαπλών χρήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό, όσο και για νέα μαχητικά αεροπλάνα,  είναι  ο στόχος της Βουλγαρίας.(cross.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr