Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Γκρούεφσκι: «Εάν στην κοινωνία δεν επικρατεί η Δεξιά, έχουμε δικτατορία»

Μάιος 3, 2017. 22:16


Σκόπια.


«Στη χώρα επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί μια δικτατορία», αυτό δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι.
«Σε μια δημοκρατική κοινωνία, εάν η πλειοψηφία δεν βασίζεται στη δεξιά, έχουμε δικτατορία», αποφάνθηκε ο Γκρούεφσκι.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος πρέπει να τηρείται και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να τον ελέγχει, να τον χειραγωγεί.


Ο Γκρούεφσκι πιστεύει, επίσης, ότι ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν εκλέχθηκε σύμφωνα με τους κανόνες και τις αποφάσεις και ότι δεν είναι νόμιμος.


Η δήλωσή του έγινε από τον ίδιο στο Facebook (κάτω).Ο επικεφαλής του SDSM, Ζόραν Ζάεφ, αντέδρασε σε αυτές τις δηλώσεις  σημειώνοντας ότι ο Γκρούεφσκι, εδώ και πέντε μήνες από τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου, δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την εξουσία.

 «Υπάρχει μια πλειοψηφία 67 βουλευτών από το σύνολο των 120 στο Κοινοβούλιο. Αυτοί βρήκαν έναν τρόπο ώστε να απεμπλακεί η χώρα από  την κρίση. Εξελέγη ο νέος πρόεδρος της Βουλής βάσει του Συντάγματος», δήλωσε και τόνισε ότι ο Γκρούεφσκι δεν μπορεί να παραδεχθεί,  ότι αυτός θα είναι  ο επόμενος πρωθυπουργός στη χώρα.


(news.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: