«Πρόκληση με σημαίες σερβικές , ελληνικές και ρωσικές σε μοναστήρι του Κοσόβου»




Ιούνιος 29, 2017. 15:46

Ένας σημαντικός αριθμός Σέρβων προσκυνητών, αλλά και ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από το Βελιγράδι, παρακολούθησαν τον εορτασμό της Εορτής του Αγίου Βίτου, όπως  είναι γνωστή στους Σέρβους Βιτόβντανι, γράφει η αλβανική εθνικιστική ιστοσελίδα του Κόκκινο και Μαύρο (Kuq E Zi).




Πολλοί πολίτες της Σερβίας, της Σερβικής Δημοκρατίας (της Βοσνίας) και το Μαυροβούνιο, συμμετείχαν στη λειτουργική τελετή στο μοναστήρι Γκρατσάνιτσα, λίγα χιλιόμετρα νότια της Πρίστινα, όπως αναφέρει η Konica.al.



Σε αυτήν συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Σερβίας όπως: ο  Μάρκο Ντιούριτς, ο  Λιούμπομιρ Μάριτς, ο Πέταρ Πέτκοβιτς, Ζέλικο Γιόβιτς, ο πρίγκιπας Αλεξάνταρ Καρατζόρτζεβιτς και η πριγκίπισα Καταρίνα.


Μια άλλη θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στο Γκαζιμεστάν,  κοντά στο ανάχωμα που χτίσθηκε στη δεκαετία του ’50 από έναν Γιουγκοσλάβο αρχιτέκτονα σε ανάμνηση της Μάχης του Κοσσυφοπεδίου.


(portalikuqezi)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr