Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

«Έπαινος στον Ερντογάν από τον Πούτιν! Χαιρετίζω τις θέσεις σας…»
Ιούλιος 8, 2017. 13:57

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν είχε μια διμερή συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής των ‘Είκοσι’ πιο πλούσιων κρατών του κόσμου.Στη συνάντηση ο Πούτιν απευθύνθηκε στον Ερντογάν λέγοντας: ‘Κύριε πρόεδρε, χάρη στη συμβολή σας,  έγινε δυνατό να αλλαχθεί  σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση στη Συρία’, είπε χαρακτηριστικά.


Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Πούτιν έκανε  ακόμη μια σύντομη  δήλωση πριν αρχίσει το κύριο μέρος της  συνάντησής του με τον Ερντογάν: «η συμβολή σας έδωσε τη δυνατότητα να αλλάξει η κατάσταση στη Συρία προς το καλύτερο, κατά τη διάρκεια των δράσεων σας επλήγησαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις και για την εξεύρεση λύσης η διαδικασία εξελίχθηκε σοβαρά».


Πρόσθεσε ακόμη ο Πούτιν (σύμφωνα με το δημοσίευμα):

«Εκτιμούμε τη θέση σας και όλων των συναδέλφων σας, τις θέσεις των εταίρων μας στη διαπραγματευτική διαδικασία».


Σχετικά με τις θέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, ο Πούτιν είπε: 


«Με την πλήρη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μας, πολλά πράγματα θα γίνουν, ώστε να λυθούν ορισμένα προβλήματα  που έλκουν την προσοχή μας".

Κατά τη συνάντηση, πρότεινε να γίνει μια συνολική συζήτηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.


Ο Ερντογάν επεσήμανε τα θετικά αποτελέσματα των σχέσεων Τουρκίας- Ρωσίας και δήλωσε ότι «οι σχέσεις αυτές αποτελούν παράδειγμα σε όλον τον κόσμο».


Επεσήμανε ότι οι εξελίξεις αυτές, τόσο στις οικονομικές σχέσεις, όσο και στην αμυντική βιομηχανία, αλλά και τον τουρισμό, θα φέρουν τις σχέσεις Τουρκίας- Ρωσίας σε πολύ ισχυρότερη θέση.
(yeniakit.com.tr)

http://video.yeniakit.com.tr:8081/var/www/html/putinden-erdogana-g20ye-damga-vuran-ovgu-vh1499506297.mp4

--Σχετικό βίντεο- κλικ την εικόνα--

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr