Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Οι Αμερικανοί αμφιβάλλουν ότι η Τουρκία θα αγοράσει το σύστημα S-400
“Ο επικεφαλής της Επιτροπής Προσωπικού των ΗΠΑ, εξέφρασε γνώμη για τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει το S-400”, έχει τίτλο το ρωσικό δημοσίευμαΙούλιος 23, 2017. 15:42


Ο επικεφαλής της Μικτής Επιτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντάνφορντ (Joseph Dunford),  σχολίασε στο Φόρουμ για την Ασφάλεια στο Ινστιτούτο Άσπεν (The Aspen Institute) που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, την πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει το σύστημα πυραύλων επιφανείας – αέρος, S-400,  από τη Ρωσία.
Στην παρέμβασή του δήλωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σχετικά με την αγορά, αλλά οι (μη δημόσιες) πληροφορίες δείχνουν ότι «αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» και ότι η Άγκυρα «δεν θα αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400».«Εάν το έκανε ( η Τουρκία) θα είχε προκληθεί ανησυχία. Αλλά δεν θα το κάνει», αναφέρει η ρωσική εφημερίδα επικαλούμενη το πρακτορείο Tass.


Ο Ντάνφορντ κάλεσε την Τουρκία, η οποία αποτελεί ‘σημαντικό σύμμαχο’, αλλά αρνήθηκε την ύπαρξη διαφορών μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.


Τόνισε ότι «οποιαδήποτε πολιτική ή στρατιωτική λύση» για την κατάσταση στη Συρία, θα ληφθεί υπόψη στα «μακροπρόθεσμα συμφέροντα της Τουρκίας».


Υπενθυμίζεται – γράφει το ρωσικό δημοσίευμα, και το οποίο ανέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο- ο επικεφαλής της  ρωσικής κρατικής εταιρείας «Ростех», Σεργκέι Τσεμέζοφ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα δήλωσε ότι τα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη σύμβαση για την προμήθεια των S-400 στην Τουρκία έχει επιλυθεί και απομένουν μόνο τα διοικητικά θέματα, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
(vz.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr