Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Νοτιο ανατολική Τουρκία: Συγκρούσεις Κούρδων ανταρτών με τουρκικό στρατό“Δράση στη Σεμντινλί και Βαν, βομβαρδισμός στο Κανί Μασί”

Αύγουστος 28, 2017. 22:29

Το κέντρο επικοινωνίας του τομέα  HPG (του PKK) ανακοίνωσε λεπτομέρειες των ενεργειών των ανταρτικών δυνάμεων στην περιοχή Σεμντινλί του Χακκάρι και στην επαρχία Βαν της νοτιο ανατολικής Τουρκίας.Σύμφωνα με το δημοσίευμα:
 «στο πλαίσιο των μαρτύρων μας Μπουντράν Γκουντρίρεμο και Ναλίν Μας, οργανώθηκαν νέες δράσεις στην περιοχή της Σεμντινλί στο Χακκάρι.

»Στις 26 Αυγούστου, στις 14:50, οι δυνάμεις μας διενήργησαν δράση εναντίον των στρατευμάτων του τουρκικού στρατού που βρίσκεται στο (φυλάκιο) Τεπέ Τσέτα. 

Ο αριθμός των νεκρών ή τραυματιών στρατιωτών του εχθρού σε μάχες που έγιναν σε πέντε σημεία, δεν διευκρινίσθηκε. Μετά τη μάχη με το στρατό κατοχής, οι γύρω περιοχές βομβαρδίστηκαν με το πυροβολικό».

Το κουρδικό δημοσίευμα σημειώνει ότι από την πλευρά των ανταρτών δεν υπήρξε καμία απώλεια.


Επισημαίνεται ακόμη ότι ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Κανί Μασί στο νότιο Κουρδιστάν και οι βολές του πυροβολικού από τα σύνορα της Τουρκίας  έπληξαν το χωριό Bedehê (στη βόρεια Συρία).

(anfturkce.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: