Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε πάλι στη βόρεια Συρία

Ανακοινώθηκε η έναρξη εκ νέου της επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη»


Σεπτέμβριος 9, 2017. 23:00


Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στη Βόρεια Συρία άρχισε πάλι με  έντονες στρατιωτικές δράσεις.


«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας μας και της εθνικότητάς μας, συνεχίζουν τον αγώνα εναντίον της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης (BTÖ) με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» για βοηθήσει την επιστροφή των ανθρώπων που μετανάστευσαν εξαιτίας της τρομοκρατίας και να παράσχει ασφάλεια στην περιοχή», αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.


«Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των συνόρων και να αποτραπούν οι απειλές και οι επιθέσεις του Daesh και να συμβάλει ο στρατός στην επιστροφή των εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους και να προστατευθούν οι άμαχοι», όπως σημειώνεται.


Οι τουρκικές δυνάμεις υποστηρίζουν τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που ελέγχουν την περιοχή μεταξύ της Αζάζ και Τζεράμπλους.


Σημειώνεται, ακόμη,  ότι Τούρκοι στρατιώτες καθαρίζουν  τις νάρκες μέσα και γύρω από την περιοχή της αλ Μπαμπ, «ενώ τα τρομοκρατικά στοιχεία (των Κούρδων) του PKK/PYD κινούνται προς τα ανατολικά της Αφρίν. Λαμβάνονται, ακόμη, μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις από την Μανμπίτς και προς τα δυτικά.
(odatv.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr