Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Σκόπια: ‘Η προσπάθεια για ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν εμποδίζει τις σχέσεις με Ρωσία’
Οκτώβριος 19, 2017. 21:25

Σκόπια.
 
Η ευρωατλαντική ενσωμάτωση είναι στόχος της χώρας και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Σκοπίων- Ρωσίας, γιατί και στις δύο χώρες υπάρχει θέση σε ένα βιώσιμο σύστημα ασφάλειας στον κόσμο.Αυτή είναι η κοινή αξιολόγηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Όλεγκ Στσέρμπακ.


Ο Ρώσος πρέσβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη συνάντηση,  επεσήμανε την ικανοποίησή του για την ενεργητική δέσμευση του πρωθυπουργού και τη συμβολή του στις δημοκρατικές διαδικασίες που δρομολογούνται στη χώρα, ωστόσο, εξέφρασε, τις επιφυλάξεις του για τις πολιτικές που οδηγούν τη χώρα στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση.


Η συνάντηση εκτιμήθηκε ως μια  «ανοικτή και ειδική πολιτική του πρωθυπουργού Ζάεφ και της νέας κυβέρνησης,  που δημιουργεί συνθήκες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της οικονομίας, του εμπορίου και των επενδύσεων, της γεωργίας, της ενέργειας, των μεταφορών, της επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας και τον πολιτισμό».


(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr