Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Η αμερικανική βάση στη Συρία φωτογραφίζεται από δορυφόρο

Νοέμβριος 27, 2017. 19:55

«Παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν μέρος στην επιχείρηση της Ράκκα μαζί με την τρομοκρατική οργάνωση του YPG, στέλνοντας εκατοντάδες όπλα και πυρομαχικά με TIR στα βόρεια της Συρίας», γράφει η ‘Γενί Ακίτ’. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Παρασκευή τηλεφωνική  συνδιάλεξη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα παραχωρήσει άλλα όπλα στην YPG, αλλά οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι συνεχίζεται η δραστηριότητα του Πενταγώνου στη βόρεια Συρία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Οι εικόνες οι οποίες μοιράσθηκαν από παρατηρητές του εμφυλίου πολέμου, αποκάλυψαν ότι τα ελικόπτερα έχουν αυξηθεί στην αμερικανική βάση στο χωριό Χαράμπ Ισκ. Νέες εγκαταστάσεις  έχουν προστεθεί στις προηγούμενες.


Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι δορυφορικές εικόνες έχουν ένα λευκό σημείο,  το οποίο είναι κάλυμμα, ίσως για λόγους ασφαλείας.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ίδρυσαν τη βάση τον Μάρτιο του 2016. Η Ουάσιγκτον έχει μια μεγαλύτερη αεροπορική βάση εκτός αυτής στο Χαραμπ Ισκ στη Βόρεια Συρία. Είναι η βάση Ρουμέιλαν, στα βορειοανατολικά της Χασάκα, που χτίσθηκε τον Οκτώβριο του 2015, είναι αρκετά μεγάλη και σε αυτήν προσγειώνονται αεροσκάφη φορτίου.


Το Πεντάγωνο παρέδωσε στο YPG όπλα μέσω των ιρακινών συνόρων, ορισμένα, όμως, μεταφέρθηκαν στη βάση Ρουμέιλαν με αεροπλάνα.


Εκτός από τις δύο αεροπορικές βάσεις, οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα στρατεύματα σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες.

Η κρίση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον για τη δραστηριότητα της κουρδικής οργάνωσης YPG συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια και είναι μία από τις χειρότερες ιστορικές περιόδους που άρχισε από την εποχή του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί με την έλευση του Ντόναλντ Τραμπ.


Η Τουρκία, Ρωσία και Ιράν έχουν κηρύξει, από τις αρχές του έτους,  ζώνες  ασφάλειας και επιτεύχθηκε η κατάπαυση του πυρός  στις περιοχές  των ζωνών, στη χώρα του εμφυλίου πολέμου.
Τώρα η προσοχή είναι στραμμένη στη διοργάνωση μιας συνάντησης στη Γενεύη που θα γίνει στα τέλη του μήνα, σχετικά με το μέλλον της Συρίας.


(Στοιχεία από yeniakit.com.tr,  milliyet.com.tr)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr