Το ΥΠΕΞ Βουλγαρίας κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στη Σόφια για εξηγήσεις





«Το βουλγαρικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στη Σόφια για συνομιλίες»

Δεκέμβριος 8, 2017. 20:12

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, κάλεσε για διευκρινίσεις τον Τούρκο πρέσβη στη Σόφια,  Χασάν Ουλούσοφ, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, που αναφέρθηκε σε αλλαγές των συνόρων.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, είχε χθες μια ιστορική επίσκεψη στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της οποίας ζήτησε την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης του 1923, που καθορίζει τα σύνορα με την Ελλάδα.


«Η Βουλγαρία θεωρεί ότι η συζήτηση για τις ειρηνευτικές συμφωνίες και τα υπάρχοντα σύνορα δεν ωφελεί τη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην περιοχή», αναφέρθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δήλωση του Ερντογάν.


Το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας αναφέρει ότι κάθε αναθεώρηση διεθνών συμφωνιών μπορεί να γίνει μόνο με κοινή συμφωνία μεταξύ των κρατών.


«Ελπίζουμε ότι οι γείτονές μας θα συνεχίσουν την πορεία του διαλόγου, με βάση τις ευρωπαϊκές αξίες και αρχές, προς το συμφέρον της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Αυτό συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση με τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο υπουργείο Εξωτερικών», σημειώνει η ανακοίνωση.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr