Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2018

Σκόπια: «Αντιμακεδονική ρητορική στη Θεσσαλονίκη»
«Αντιμακεδονική ρητορική στη Θεσσαλονίκη», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων

Ιανουάριος 6, 2018. 20:22

Αντιμακεδονική ρητορική στις εορταστικές τελετές στη Θεσσαλονίκη, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει: Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, και η υπουργός για τις περιφέρειες Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία, Κόλια- Τσαρουχά, στις ομιλίες με την ευκαιρία των εορτών των Θεοφανίων, που γιορτάζεται σήμερα στην Ελλάδα, δήλωσαν από κοινού ότι «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».


«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, τόσο ως ηγέτης του κόμματος όσο και ως υπουργός Άμυνας και εγώ προσωπικά ως υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι ελληνική και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για δικούς του σκοπούς. Γι’ αυτό θα πολεμήσουμε», είπε η Κόλια – Τσαρουχά σε δήλωσή της προς τους Έλληνες δημοσιογράφους. «Η Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία».


Μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έστειλε ένα μετριοπαθές μήνυμα.
« Ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης δεν εκφράζουμε την ελληνική  εξωτερική πολιτική, ούτε την ορίζουμε. Γνωρίζω ένα πράγμα ότι πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Το θέμα επιβλήθηκε στις δηλώσεις αφού οι δημοσιογράφοι άνοιξαν το ζήτημα των ανακοινωθέντων διαμαρτυριών στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία που έχουν προγραμματισθεί για τις 21 του μήνα, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από 24vesti.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr