Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018

“Με την Ελλάδα δεν συζητάμε προς το παρόν για κάποιο δυνητικό όνομα”
“Αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα δεν μιλάμε για ένα δυνητικό όνομα”


Σκόπια.


Ιανουάριος 5, 2018. 17:40


 Οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς. Εφόσον δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο δεν έχει γίνει αναφορά για ονόματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση για ένα δυνητικό όνομα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιάκοφσκι.Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να συζητήσει  όλα τα  θέματα και  τις λύσεις, για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας και τα οποία βρίσκονται στο ενδιαφέρον των πολιτών.


«Εργαζόμαστε εντατικά για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης,  ό, τι έγινε κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η κυβέρνηση αναμένει ότι όλες οι μελλοντικές αποφάσεις θα συγχρονισθούν με τη συγκατάθεση και των δύο πλευρών και θα καθορίσουν την προβλεπόμενη δυναμική των ευρωατλαντικών διαδικασιών», δήλωσε ο Μποσνιάκοφσκι.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στις συναντήσεις μεταξύ των δύο χωρών, χτίζεται μια νέα περίοδος φιλίας που θα συμβάλλει στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος για το συμφέρον όλων.


Η ονομασία του αεροδρομίου


Ερωτηθείς αν θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου, για το οποίο ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του Ζόραν Ζάεφ, ο Μποσνιάκοφσκι ούτε το επιβεβαίωσε ούτε το διέψευσε. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή και ξεκάθαρη υποστηρίζοντας ότι είναι παρούσα για να συζητήσει όλα τα θέματα και τις λύσεις που θα ωθήσουν στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, που είναι προς το συμφέρον των πολιτών.


Ζάεφ και Τσίπρας στο Νταβός


Ο Μποσνιάκοφσκι ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, αλλά δεν έχει ακόμη αποφασισθεί εάν θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα. Τα Σκόπια δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτό το φόρου εδώ και 15 χρόνια.

( Στοιχεία από makfax.com.mk)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr