Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Αλβανικές αντιδράσεις για την ελληνική «σφραγίδα του Σκεντέρμπεη»Οι Αλβανοί λένε ότι η σφραγίδα αυτή είναι του 17ου αιώνα και δεν έχει σχέση με τον εθνικό ήρωά τους

Ιανουάριος 19, 2018. 20:46

Ο Αλβανοτσάμης ιστορικός Άρμπεν Λάλα (Arben Llalla) αντέδρασε για ένα σενάριο που δημοσιεύεται στα ελληνικά και φιλελληνικά μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, ότι η σφραγίδα στην εικόνα επάνω είναι του Σκεντέρμπεη.


Ο ιστορικός Άρμπεν Λάλα, έγραψε στο Facebook:

«Έχουν πάρει στα σοβαρά οι Έλληνες και οι φιλέλληνες αυτό το σύμβολο του Σκεντέρμπεη;
Αλλά, δεν διαβάζουμε ούτε μία λέξη για την Αλβανία ή τον Γεώργιο Καστριώτη Σκεντέρμπεη.

Πού βρήκαν οι Έλληνες ότι η σφραγίδα  αυτή είναι του Σκεντέρμπεη;

Δεν διάβασα λέξη για ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ, ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ, ΗΠΕΙΡΟ, ΑΛΒΑΝΙΑ.


Επίσης, ο ιστορικός ερευνητής Έτνορ Τσανάι (Etnor Canaj) έγραψε για αυτήν την ελληνική σφραγίδα που βρέθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Δανίας, στη σελίδα του:

«Αυτή η σφραγίδα, η οποία θεωρήθηκε ως σφραγίδα του Σκεντέρμπεη, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο του ήρωά μας, γιατί είναι του 17ου αιώνα.

Γράφει «Βασιλεύς Αλέξανδρος», ως τίτλος που ο ήρωάς μας δεν το έκανε ποτέ, αν και αυτός ήταν ο στόχος του Πάπα Πίου του Β΄ ότι θα τον ανακήρυττε βασιλιά, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε και δεν έλαβε τον τίτλο αυτόν.


Πώς να γίνει βασιλιάς όλων αυτών των λαών;


Αφού η Βουλγαρία και η Σερβία είχαν τις βασιλικές δυναστείες τους και οι Ρωμιοί (Έλληνες) δεν νομίζω ότι θα δεχόντουσαν να ήταν υπό του Σκεντέρμπεη».


(Στοιχεία από: news-start.info, pelasgoskoritsas.gr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr