Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

CIA και Mossad δημιούργησαν επιχειρησιακό κέντρο κατά του Ιράν στην Αλβανία;
Φωτό από τη ρωσική ιστοσελίδα στη σερβική της έκδοση


Ιανουάριος 3, 2018. 20:24


Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik δημοσιεύει σήμερα μια ισχυρή κατηγορία για την κυβέρνηση των Τιράνων.
 Η πύλη του Κρεμλίνου αναφέρει ότι «στην Αλβανία η CIA και Mossad ετοιμάζουν ανθρώπους για να πολεμήσουν το ιρανικό καθεστώς», γράφει η αλβανική ‘pamfleti.com’,  που επικαλείται τη ρωσική ιστοσελίδα στη σερβική έκδοσή της.

Το άρθρο που υπογράφεται από την «Ομάδα του Σπούτνικ» έχει ως τίτλο: «Οι Αμερικανοί προετοιμάζουν δολοφόνους στην Αλβανία για να επιτεθούν στο Ιράν, αλλά θα σπάσουν τα δόντια τους».

Γράφει το αλβανικό δημοσίευμα:

«Το άρθρο της προπαγανδιστική πύλης του Κρεμλίνου είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας εκπομπής που έκαναν στο σερβικό ραδιόφωνο του Σπούτνικ, το οποίο ακούγεται στο διαδίκτυο καθώς και σε κανονικά ραδιοκύματα.


Αυτό δήλωσε στην εκπομπή αυτή ο Γκιούρο Μπιμπλίγια, επικεφαλής της πύλης «Fakti»,  που είναι ένα σερβικό μέσο ενημέρωσης που γράφει αποκλειστικά στα κυριλλικά και υποστηρίζει σθεναρά τις θέσεις της Μόσχας.


Ο Μπιμπλίγια είπε ότι «Ο Τραμπ μαζί με το Ισραήλ έχει ένα σαφές σχέδιο και το ενεργοποιεί σήμερα στην Αλβανία. Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA και τη ισραηλινή Mossad,  ετοιμάζουν στρατιώτες για να τους στείλους στον πόλεμο στο Ιράν προκειμένου να ανατρέψουν το καθεστώς, αλλά αυτό είναι αδύνατο να γίνει».


Σύμφωνα με το Σπούτνικ, πρόκειται για μια απάντηση ως εκδίκηση για την ήττα (των ΗΠΑ) στη Συρία, όπου παρέμεινε στην εξουσία ο Μπασάρ αλ Άσσαντ αλλά και στην ενίσχυση της Σαουδικής Αραβίας, βασικού εχθρού του Ιράν.


Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός αναλυτής, Αλεξάντερ Πάβιτς, λέει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ σοβαρούς στόχους όταν πρόκειται για το Ιράν και υπενθυμίζει ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει στενή σχέση με το ισραηλινό λόμπι, το οποίο επηρέασε τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι το Ιράν είναι τρομοκρατικό κράτος και εξαγωγέας τρομοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι αν πούμε την αλήθεια, το τρομοκρατικό κράτος νούμερο ένα είναι η Σαουδική Αραβία», είπε ο Πάβιτς.


Η ιστοσελίδα Sputnik γράφει ότι η CIA ίδρυσε πρόσφατα ένα επιχειρησιακό κέντρο για το Ιράν στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα.


«Στην Αλβανία πέρυσι μετανάστευσε ολόκληρη η ηγεσία της οργάνωσης «Μουτζαχεντίν ε Χαλκ»,  μια οργάνωση από τις κύριες των αντιπάλων του ιρανικού καθεστώτος. Μεταφέρθηκαν με μέριμνα των Αμερικανών, είναι περίπου 3.000 και έχουν έναν ιστότοπο μέσω του οποίου παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στο Ιράν.  Η οργάνωση αυτή έχει οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ιρανικών αρχών στο Ιράν κατά τα τελευταία δέκα χρόνια»,ανέφερε ο Πάβιτς στο Sputnik.
Θα προσθέσει ακόμη, ότι οι Μουτζαχεντίν αναμένεται να μεταφερθούν στην Τεχεράνη, αλλά τονίζει ότι δεν έχουν καταλάβει την ανωριμότητα του Τραμπ, καθώς «το Ιράν είναι ένα σκληρό καρύδι για να το χτυπήσεις».


(Στοιχεία από  pamfleti.com, rs-lat.sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr