Οι Αλβανοί διανοούμενοι θα επιδιώξουν αλβανική προσθήκη στο όνομα;




«Αλβανοί διανοούμενοι προετοιμάζουν μνημόνιο για αλβανική προσθήκη  στο όνομα»


Φεβρουάριος 13, 2018. 20:36

Σκόπια


Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Βέτσερ’, Αλβανοί διανοούμενοι της χώρας προετοιμάζουν ένα μνημόνιο για μια προσθήκη αλβανικής ονομασίας στο τελικό όνομα του κράτους που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση με την Ελλάδα.



Οι Αλβανοί ζητούν να συμμετέχουν ενεργά στις διαπραγματεύσεις για το όνομα και εάν η FYROM και η Ελλάδα καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή δεν πρέπει να είναι ένα όνομα που θα αναγνωρίζει μόνο τους Σλάβους.


Αυτή είναι μια βασική απαίτηση των Αλβανών διανοουμένων των Σκοπίων, οι οποίοι ετοιμάζουν μνημόνιο το οποίο θα τεθεί  στο τραπέζι ενώπιον του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, τα πολιτικά κόμματα, τη διεθνή κοινότητα, όπως επιβεβαίωσε στο Plus Info ο Σφετίμ Πολοτζάνι, πρόεδρος του Συλλόγου των Πρώην (πολιτικών) Κρατουμένων και ένας από τους εμπνευστές του μνημονίου.


Η πρωτοβουλία των εμπειρογνωμόνων Αλβανών να συμμετάσχουν άμεσα στην επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα, όσον αφορά το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων, παρουσιάζεται επειδή  - σύμφωνα με αυτούς- το DUI δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος των Αλβανών και συνεπως  η συμμετοχή του επικεφαλής Αλί Αχμέτι και του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπουγιάρ Οσμάνι, δεν είναι σημαντική.


(Στοιχεία από vecer.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr