Σκόπια: Ο Ζάεφ συμφωνεί με γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα ‘Μακεδονία’



 «Ζάεφ: Είμαστε έτοιμοι για έναν γεωγραφικό προσδιορισμό για το όνομα!»

Φεβρουάριος 6, 2018. 20:16

«Είμαστε έτοιμοι για έναν γεωγραφικό προσδιορισμό», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι στη διαφωνία του ονόματος που έχουν τα Σκόπια με την Ελλάδα είναι απαραίτητο να δοθεί μια ευκαιρία μέσω των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση λύσης.



«Θέλω να μάθουν οι πολίτες μας, και οι πολίτες της γειτονικής Ελλάδας να το  γνωρίζουν, ότι  θέλω πραγματικά να πετύχω στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η σύνεση.

 Θα  δώσουμε μια πιθανότητα επιτυχίας και θα πω ότι είμαστε έτοιμοι για έναν γεωγραφικό προσδιορισμό και θα σταματήσω εδώ, επειδή το ζήτημα είναι σημαντικό και πρέπει να δώσουμε μια ευκαιρία μέσω των  διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης», είπε ο Ζάεφ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρέσβη της ΕΕ, Σάμουελ Ζμπόγκαρ.


Πρόσθεσε ακόμη ότι «από κοινού σε κάθε δυνατή ιδέα που θα οδηγήσει στην απόφαση θα δημιουργηθεί ένα σχέδιο διεθνούς συμφωνίας που θα επισημοποιηθεί αυτό που με αποφασιστικότητα θα επιλυθεί. 
Κατά τη γνώμη μου τα σύμβολα MK, MKD και τα παρόμοια θα αποτελέσουν μια άλλη βάση για τη συνέχιση της διαδικασίας του ΟΗΕ μέσω του κ. Μάθιου Νίμιτς,  μεταξύ εμού και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μεταξύ του υπουργού Ντιμίτροφ και του υπουργού Κοτζιά».


Ο Ζάεφ τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Συζητάμε δημόσια για όλα τα γεγονότα και είναι δημόσια κατανεμημένα. Τα εξετάζουμε με τα θεσμικά όργανα και τα πολιτικά κόμματα και έχουμε εστιάσει την προσοχή  μας σε βασικά βήματα  που θα μας οδηγήσουν τελικά στην επίλυση αυτού του ευαίσθητου θέματος προς το συμφέρον και των δύο χωρών, μέσω της  διαδικασίας των διαπραγματεύσεων», είπε ο Ζάεφ κατά τη συνέντευξη Τύπου.


( Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr