Σκόπια: Το Εμπορικό Επιμελητήριο ζητά διεύρυνση των σχέσεων με Ελλάδα




«Ο Αζέσκι προτείνει συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας με την Ελλάδα»

Φεβρουάριος 8, 2018. 19:32

Σκόπια.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού  Επιμελητηρίου, Μπράνκο Αζέσκι απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας, Κωνσταντίνο Μίχαλο, προτείνοντας και πάλι να ενταθούν οι δραστηριότητες για τη σύναψη συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας.

 
«Η οικονομία είναι πάντα αυτή που κατασκευάζει  αρχικά γέφυρες μεταξύ των κρατών, παράδειγμα αποτελούν οι σχέσεις  πΓΔΜ και Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις ήταν αυτές που τα τελευταία χρόνια διατηρούν συνεχώς τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ακόμη, και όταν οι πολιτικές διαδικασίες το απέφευγαν», σημειώνει ο Αζέσκι.


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, το 2017 οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν στα 180,04 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 21,9% από το 2016.

«Δεδομένης της γεωγραφικής εγγύτητας, της σύνδεσης των υποδομών καθώς και των καθιερωμένων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των εταιρειών και από τις δύο χώρες, οι δυνατότητες για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο», κατέληξε ο Αζέσκι.


Επισημαίνει ότι για τον σκοπό αυτό, είναι αναγκαίο τα Σκόπια και η Ελλάδα να συνάψουν ορισμένες διμερείς συμφωνίες, μεταξύ των οποίων μια συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, τη συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και των τελωνείων, καθώς και συμφωνίες για την αμοιβαία μετακίνηση των πολιτών.


(Στοιχεία από plusinfo.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr