Κυριακή, 11 Μαρτίου 2018

Κούρδοι: 95 Τούρκοι στρατιώτες και ένοπλοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρεςΜάρτιος 11, 2018. 18:45


Το Κέντρο Τύπου των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Αφρίν τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώνοντας ότι σκοτώθηκαν 95 στρατιώτες  και ένοπλοι εισβολείς στην περιοχή.

«Βίαιες συγκρούσεις υπήρξαν μεταξύ των δυνάμεων μας και του εισβολέα τουρκικού στρατού και των συμμοριών του γύρω από το χωριό Ξάλτα.


Στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις γύρω από το χωριό καταστράφηκε ένα θωρακισμένο όχημα και σκοτώθηκαν 37 Τούρκοι στρατιώτες και ένοπλοι. Οι αεροπορικές επιθέσεις και ο βομβαρδισμός με πυροβόλα στο χωριό από τον τουρκικό στρατό συνεχίζεται».


«Βίαιες συγκρούσεις υπήρξαν χθες μεταξύ των δυνάμεών μας και του εισβολέα τουρκικού στρατού και των συμμοριών του στην περιοχή Μπιλμπιλέ (Bilbilê), όπου γίνονται αεροπορικές επιθέσεις  και ρίψεις οβίδων από τον τουρκικό στρατό. Μέχρι στιγμής περισσότερες από 250 οβίδες χτύπησαν το κέντρο της περιοχής. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 27 ένοπλοι των συμμοριών».


«Στα χωριά Κεστέλ Ξιντιρίγε (Qestel Xidiriye), Τσολέκα (Çoleqa) και Ξέντρα (Xedra) υπήρξαν έντονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων μας και του εισβολέα τουρκικού στρατού και των συμμοριών του. Στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις  σκοτώθηκαν 17 στρατιώτες και ένοπλοι.


Στο χωριό Μπιρμίτσε (Birmîce) στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις σκοτώθηκαν 14 ένοπλοι των συμμοριών, στο χωριό και στην περιοχή Μαμπέτα (Mabeta) ο τουρκικός στρατός προέβη σε αεροπορικές επιδρομές  και επιτέθηκε με πυροβόλα».


(Στοιχεία από rojnews.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr