Ο γερουσιαστής Κρις Μάρφι στα Σκόπια- Ανησυχία για τους Αλβανούς




Μάρτιος 12, 2018. 22:47


Ο Αμερικανός γερουσιαστής Κρις Μάρφι (Chris Murphy) βρίσκεται στα Σκόπια, όπου την Κυριακή το βράδυ φιλοξενήθηκε από τον πρωθυπουργό  Ζόραν Ζάεφ.



Ο Αμερικανός γερουσιαστής ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση των Σκοπίων να επιφέρουν θετικές αλλαγές στη χώρα, ενώ ανέφερε τονίζοντας την ειλικρινή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια.


Ανησυχίες για τους Αλβανούς Σκοπίων

Ο Κρις Μάρφι, μέλος της Υποεπιτροπής για τις Σχέσεις με την Ευρώπη και την Περιφερειακή Συνεργασία για την Ασφάλεια, πριν μεταβεί στα Σκόπια είχε αναφέρει ότι θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, τις ανησυχίες σχετικά με τις προειδοποιήσεις για διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών.


«Ως παλιός φίλος της περιοχής των Βαλκανίων και των εκπροσώπων των χιλιάδων «Αλβανών Μακεδόνων»- Αμερικανών ψηφοφόρων, μεταφέρω τα συναισθήματα και τις ιδέες από εκεί. Έχω  ακούσει για  τις μεγάλες ανησυχίες της αλβανικής κοινότητας στο Κονέκτικατ, όσον αφορά την αντιμετώπιση των συγγενών τους στα Σκόπια. Έχω την πρόθεση να μεταφέρω τις ανησυχίες αυτές ώστε  να βρεθούν τρόποι με πολιτικές κατά των διακρίσεων κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό (Ζάεφ), είπε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ.


Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Κονέκτικατ έλαβε μέρος την Κυριακή στη τελετή για τα 75 χρόνια της μνήμης του Ολοκαυτώματος στα Σκόπια, όταν ήταν μέρος του Γιουγκοσλαβικού Βασιλείου και κατακτήθηκε από τους Γερμανούς και διοικείτο από τους Βουλγάρους που ήταν σύμμαχοι των ναζιστών στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου.


Η επίσκεψη του γερουσιαστή Μάρφι στα Σκόπια προηγείται αυτής του βοηθού Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Γουές Μίτσελ, ο οποίος φθάνει στα Σκόπια την Τρίτη, σε μια εποχή που οι ελπίδες για την επίλυση του αιώνιου προβλήματος του κράτους των Σκοπίων και  την αναμενόμενη ένταξη της χώρας αυτής στις ευρωατλαντικές δομές, έχουν αναζωπυρωθεί.


(Στοιχεία από VOA)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr