Συρία: Νέο Κόμμα ίδρυσαν οι Κούρδοι στη Ράκα



Μάρτιος 28, 2018. 21:08

«Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μεγάλο μέρος των οποίων απαρτίζεται από μέλη του YPG, δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό κόμμα στη πόλη Ράκα της Συρίας», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, Ριάμ Νταλάτι, το κόμμα φέρει την ονομασία « Μέλλον της Συρίας» και υιοθετεί το σύνθημα «Δημοκρατική, πλουραλιστική, αποκεντρωμένη Συρία».


Στα μέσα Φεβρουαρίου είχε αποφασίσει να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις του, να συμφιλιωθεί με την κυβέρνηση της Συρίας και να αντικαταστήσει την «ομοσπονδία» με την «αποκέντρωση» και να αποσύρει κάθε ορατή σύνδεσή του με το PKK.


Σύμφωνα με το NTV η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίθερ Νάουερτ είχε προβεί σε δηλώσεις για την πολιτική διαδικασία και τη δημιουργία του νέου κόμματος στη βόρεια Συρία, που απαρτίζεται από πολλαπλές εθνοτικές δομές,  αναφέροντας ότι πρέπει να σέβεται τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.


(Στοιχεία από odatv.com, syria.liveuamap.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr