Σερβία: Πρόταση για άγαλμα και ονομασία οδού ‘Σλόμπονταν Μιλοσεβιτς’




Μάρτιος 9, 2018. 18:14


Η ομάδα πολιτών ‘Ελευθερία’ /’ Слобода’, κατέθεσε πρόταση για ανέγερση μνημείου και ονομασίας οδού ή πλατείας στο Βελιγράδι με το όνομα του πρώην προέδρου της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.


Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής  της ομάδας αυτής παρέδωσαν  την πρότασή τους στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου για τα μνημεία και τις ονοματοθεσίες δρόμων  και πλατειών.


Το μέλος της Επιτροπής πρωτοβουλίας, Γιοβάν Ντιμιτρίγεβιτς δήλωσε ότι «στα κρίσιμα ιστορικά γεγονότα της Σερβίας κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη συνεισφορά του Μιλόσεβιτς».


«Ο Μιλόσεβιτς ήταν ήρωας στην εποχή του, υπερασπιστής του κράτους τη στιγμή που το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη χώρα».


Η ηθική υποχρέωση των πολιτών σε έναν αθώο άνθρωπο και έναν μαχητή υπέρ των Σέρβων έχουμε υποχρέωση να ανεγείρουμε το μνημείο του», δήλωσε ο Ντιμιτρίγεβιτς.


Ο πρόεδρος του συλλόγου ‘Ελευθερία’ Σλόμπονταν Λαζάρεβιτς δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα επιστρέψει το χρέος του σερβικού λαού στον πρώην πρόεδρο και πρόσθεσε ότι «κανείς  στον κόσμο δεν θα σέβεται τη Σερβία και το σερβικό λαό, όσο οι Σέρβοι λησμονούν αυτούς που πιστέψανε σε αυτήν», αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση.

«Εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και οι ενώσεις κατέθεσαν την πρωτοβουλία στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου για την Επιτροπή Μνημείων και ονομάτων οδών και πλατειών» (φωτό:Ο Μιλόσεβιτς στην αίθουσα του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης)
 
(Στοιχεία από rts.rs)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr