Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε 3 Παλαιστίνιους σε διαδήλωση



Απρίλιος 22, 2018. 21:09


 Τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι  τραυματίσθηκαν από ισραηλινά πυρά καθώς διαμαρτύρονταν ενάντια στις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, ανατολικά του Χαν Γιούνι, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, γράφει αραβικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, δύο νεαροί τραυματίσθηκαν στα πόδια με πραγματικά πυρά που έριξαν ισραηλινοί σκοπευτές, κρυμμένοι πίσω από χωματοσειρές στα ανατολικά σύνορα του Χούζα.


Στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε δεκάδες Παλαιστίνιους πολίτες με πραγματικά πυρά και δακρυγόνα.


Οι ειρηνικές λαϊκές πορείες κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή εβδομάδα.


Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 30 χιλιάδες Άραβες έκαναν πορεία προς τα ισραηλινά σύνορα την Παρασκευή, εκτοξεύοντας πέτρες και ‘βομβοφωτιές’ σε στρατιώτες.


Το Γραφείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι περίπου 39 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στις ταραχές και τραυματίσθηκαν πάνω από δύο χιλιάδες.


(Στοιχεία από Sada Elbalad)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr