Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Αλβανία: Ισχυρά μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη του Ρώσου πατριάρχη ΚύριλλουΑπρίλιος 26, 2018. 18:39

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσσιών, Κύριλλος, αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ρίνας το Σάββατο, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  μαζί του θα έρθουν ειδικές ρωσικές μονάδες, οι οποίες θα διαφυλάξουν την ακεραιότητά του.Οι εδικές ρωσικές μονάδες αποτελούν μέρος του προσωπικού ασφαλείας του Κύριλλου σε κάθε χώρα του κόσμου που επισκέπτεται.


Σημειώνεται ότι ο Κύριλλος βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους παγκόσμιους ηγέτες των θρησκειών, όπως ο Πάπας της Ρώμης και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και με βάση το γεγονός αυτό και οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αλβανίας έχουν λάβει μια σειρά μέτρων για την πρόληψη κάθε δυσάρεστου γεγονότος, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης του Κυρίλλου στην Αλβανία.


Οι αντιτρομοκρατικές δομές της κρατικής ασφάλειας της Φρουράς της Δημοκρατίας και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Κράτους, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ανέλαβαν μια σειρά επιχειρησιακών καθηκόντων για να εντοπίσουν και να παρακολουθήσουν τα εγκληματικά στοιχεία και τις ριζοσπαστικές τάσεις.


Πηγή δήλωσε στο ‘shqiptarja.com’ ότι μεταξύ των ανθρώπων που παρακολουθούνται είναι  οι Ιρανοί που έφθασαν και φιλοξενούνται στην Αλβανία, χάρη στη συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ, αλλά και άλλα άτομα που κηρύττουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ στη χώρα.


Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν λάβει μια σειρά μέτρων στην πόλη Μπεράτ, όπου στις 28 Απριλίου και ώρα 18:00 στα γραφεία του Οίκου του Πολιτισμού «Margarita Tutulani» όπου θα λάβει  μέρος η Συνεδριακή  Χορωδία  της Μόσχας.


Σε αυτήν την εκδήλωση θα είναι παρόντες πολλοί υψηλά ιστάμενοι της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, καθώς και ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος.


Η Συνεδριακή Χορωδία της Μόσχας θα πραγματοποιήσει θα πραγματοποιήσει ακόμη δύο συναυλίες, στα Τίρανα στις 29 Απριλίου και στις 30 Απριλίου στην αίθουσα του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού.
https://www.echedoros-a.gr/2018/04/blog-post_214.html Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις θα παρακολουθούνται πλήρως  και κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδες οι άνδρες της SHISH και ειδικοί στην αντιτρομοκρατία θα παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις με ανιχνευτή, προκειμένου να εντοπίσουν κάθε εκρηκτική συσκευή στην περιοχή.


Ο πατριάρχης  της Ρωσίας Κύριλλος έρχεται για πρώτη φορά στην Αλβανία, στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνονται συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα και με άλλους ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους.


(Στοιχεία από gazetatema.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr