Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018

Πρόεδρος Κοσσυφοπεδίου: Θα απαντήσουμε στη Σερβία με τα όπλαΑπρίλιος 9, 2018.  19:49

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, μιλώντας στις «Ημέρες του Αετού»  που διεξάγονται κάθε χρόνο στο Κοσάρε, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο απέκτησε την ανεξαρτησία του και την κρατική υπόστασή του με τους μαρτυρικούς θανάτους των ηρώων όπως ο Αγκίμ Ραμαντάνι, Σαλί Τσεκάι και άλλοι που έπεσαν στο Κοσάρε.Σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη σε αυτούς τους μάρτυρες το Κοσσυφοπέδιο κινείται σήμερα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.


Ο Θάτσι αναφερόμενος στις απειλές της Σερβίας, δήλωσε ότι «αυτές οι απειλές θα πρέπει να απαντηθούν, όπως απαντήθηκαν πριν από 19 χρόνια με τα όπλα», είπε ο πρόεδρος.


Αυτή η δήλωση έρχεται σε μια εποχή όπου οι εντάσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας αυξήθηκαν μετά τη σύλληψη του επικεφαλής του Κοσσυφοπεδίου στη σερβική κυβέρνηση Μάρκο Τζούριτς. 

Μετά τη σύλληψη του Τζούριτς τα μέσα ενημέρωσης του Κοσσυφοπεδίου δήλωσαν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη της Σερβίας πετούσαν κοντά στα σύνορα.


(Στοιχεία από gazetatema.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: