Η Τουρκία ενδιαφέρεται να αγοράσει ρωσικά ελικόπτερα Ka-32a11BC




«Η Τουρκία ενδιαφέρεται στην αγορά ρωσικών ελικοπτέρων Ka-32A11BC»

Απρίλιος 26, 2018. 20:12

Ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας «Ελικόπτερα Ρωσίας»/ Вертолёты России, Αντρέι Βογκίνσκι, δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς από τη Ρωσία ακόμη 4-5 νέου πολλαπλού ρόλου Ка-32А11ВС.



«Οι Τούρκοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να επεκτείνουν το στόλο των ελικοπτέρων Ka-32 για πυροσβεστικές και ειδικές επιχειρήσεις. Έχουμε τώρα ένα συμβόλαιο για τρία,  αυξάνοντας τον στόλο αυτό σε 7 με 8 κομμάτια  καθώς προγραμματίζονται να παραδοθούν άλλα 4-5 », αναφέρει το Tass.


Το ελικόπτερο Ka-32A11BC είναι πολλαπλών χρήσεων με ομοαξονικούς ρότορες σχεδιασμένο για πυρόσβεση, αποστολές έρευνας και διάσωσης, μεταφορά ασθενών και τραυματιών, καθώς και για ενέργειες περιπολίας και υποστήριξης ειδικών υπηρεσιών.


Ο τύπος αυτού του ελικοπτέρου χρησιμοποιείται, ήδη, στη Ρωσία, τον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, την Κίνα, τη Νότιο Κορέα, την Ινδονησία και άλλες χώρες. Το ελικόπτερο παράγεται  στην επιχείρηση αεροσκαφών Κουμερτάου- Кумертау.
(Στοιχεία από tass.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr