Αλλαγή Αμερικανών διπλωματών στα Τίρανα



Μάιος 14, 2018. 21:02

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα, θα φύγει από την Αλβανία στα μέσα Ιουλίου, μετά από τρεισήμισι χρόνια ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας exit.al που έχει πληροφορίες από το Στέιτ Ντιπάρμεντ αναφέρει ότι ο πρέσβης Ντόναλντ Λου ολοκληρώνει  την αποστολή του στα Τίρανα στα τέλη Ιουνίου και θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον στα τέλη Ιουλίου.


Ο κ. Λου δεν έχει λάβει ακόμη νέο διορισμό από τον πρόεδρο Τραμπ, και δεν του έχει ανατεθεί οποιαδήποτε γραφείο εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Πιθανότατα, όπως οι προκάτοχοί του Γουίδερς και Άρβιζου, μετά την επιστροφή στην Ουάσιγκτον, ο Λου θα παραμείνει χωρίς σημαντικά καθήκοντα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Πηγές αναφέρουν ότι χρέη προσωρινού  πρέσβη στα Τίρανα θα αναλάβει ένας αποσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  που θα φθάσει στην Αλβανία τον Αύγουστο μέχρι να διορισθεί ο νέος πρέσβης πριν από το τέλος του έτους.


Η αναχώρηση του πρέσβη Λου από τα Τίρανα θα επιφέρει μια βαθιά αλλαγή στη στάση της Αμερικανικής Πρεσβείας, δίνοντας ένα τέλος στις προσωπικές επαφές του Ντόναλντ Λου με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τη σοσιαλιστική πλειοψηφία.




(Στοιχεία από standard.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr