Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Σκόπια: Ο Ζάεφ θυσίασε υπουργούς για να αποκτήσει ‘άνετη’ κοινοβουλευτική πλειοψηφίαΜάιος 15, 2018. 20:35

Σκόπια.

Ο Πρωθυπουργός θυσίασε τις υπουργικές καρέκλες στην Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, σε αντάλλαγμα για μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.Η πτέρυγα του Αφρίμ Γκασί από το (αλβανικό) κόμμα Besa, το (αλβανικό) DPA,  καθώς και η Ένωση Ρομά- είναι οι νέοι εταίροι της  σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Μετά την υπογραφή των συμφωνιών χθες το βράδυ, το Besa και το DPA στη συνεδρίαση της κεντρικής διοίκησης ολοκλήρωσαν σήμερα τις λεπτομέρειες.


Από το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA) ο Μεντούχ Τάτσι αποδέχεται την προσφορά του Ζάεφ, για ένα υπουργείο άνευ χαρτοφυλακίου για τις ξένες επενδύσεις που θα διοικείται από τον Μπαρούλ Ντάουτι και αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών θα είναι ο Μιτασίν Μπεκίρι. Και τα δύο αλβανικά κόμματα θα λάβουν κρατικούς γραμματείς και διευθυντές.


Με τη διεύρυνση αυτή του κυβερνητικού συνασπισμού ο πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα περάσει δύσκολα μεταρρυθμιστικά θέματα στο κοινοβούλιο.


(Στοιχεία από republika.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr