Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Σερβία και Σκόπια συζήτησαν για ενίσχυση δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων τουςΜάιος 22, 2018. 21:27

Βελιγράδι.

Ο υπουργός Διασποράς των Σκοπίων, Έντμοντ Αντέμι, συναντήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σερβίας,  με τον Υπουργό  Δημόσιας Διοίκησης Μπράνκο Ρούζιτς.Οι δύο υπουργοί άνοιξαν μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα όσον αφορά την ενίσχυση των δικαιωμάτων της σκοπιανής μειονότητας στη Σερβία και της σερβικής μειονότητας στα Σκόπια, έγινε ανταλλαγή εμπειριών, προκειμένου οι δύο πλευρές να βελτιώσουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων.


«Οι δύο υπουργοί Αντέμι και Ρούζιτς συμφώνησαν να ξεκινήσουν σύντομα μια Διακυβερνητική Μικτή Επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με την προστασία των μειονοτήτων στις δύο χώρες με συγκεκριμένες εφαρμογές  που θα αναληφθούν από τα δύο μέρη σύμφωνα με το πνεύμα της συμφωνίας», ανακοίνωσε το υπουργείο Διασποράς.


Η σερβική πλευρά ενημερώθηκε σχετικά με τροποποιήσεις των νόμων για τις εθνικές μειονότητες  που θα έρθουν προς ψήφιση στο τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους με στόχο την αύξηση της διαφάνειας και της δημοσιότητας του έργου των εθνικών συμβουλίων.


(Στοιχεία από mrt.com.mk, daily.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: