Τουρκία: 3 νεκροί σε προεκλογική διαμάχη



Ιούνιος 15, 2018. 08:30


Σε μια σειρά από μάχες την Πέμπτη στην Σανλιούρφα, μεταξύ ομάδων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του κουρδικού Κόμματος των Δημοκρατικών Περιφερειών, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ο αδελφός  ενός βουλευτή του AKP, όπως αναφέρει η  ειδησεογραφική ιστοσελίδα T24.



Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η μάχη ξεκίνησε από ένοπλη επίθεση στα μέλη του AKP, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε καταστηματάρχες στην περιοχή.


Η ιστοσελίδα ‘Artı Gerçek’ (artigercek.com) αναφέρει ότι όταν μέλη του AKP επισκέπτονταν ένα κατάστημα που ανήκε στον ιδιοκτήτη Σενιάσαρ (Şenyaşar), ξέσπασε διαμάχη σχετικά με προϊόντα που συσκευάσθηκαν με τα χρώματα πράσινο, κόκκινο και κίτρινο. 


Τα χρώματα αυτά είναι της σημαίας του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).


Μέσα στη διαμάχη, ένα μέλος της ομάδας του AKP μαχαίρωσε τον Σενιάσαρ και έπειτα ένα μέλος της οικογένειας του ιδιοκτήτη έριξε με πυροβόλο όπλο κατά του αντιπροέδρου του AKP Γιλντίζ και της ομάδας του, σκοτώνοντας τον  αδελφό του Γιλντίζ , Μεχμέτ Αλί, και τραυματίζοντας άλλους οκτώ.


Ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο, συγγενείς του βουλευτή του AKP πήγαν στο κατάστημα και σκότωσαν δύο μέλη της οικογένειας του Σενιάσαρ, συμπεριλαμβανομένου του γιου του, Τζελάλ Σενιάσαρ.


Αξιωματούχος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Σανλιούρφας, ο Σερβέτ Γκόρεν ανέφερε ότι σκοτώθηκε και ο Εσβέτ Σενιάσαρ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Medyablok.


Επίσης, το πρακτορείο ειδήσεων ‘Mezapotamya’ αναφέρει ότι οι σωματοφύλακες του βουλευτή Γιλντίζ άρχισαν να πυροβολούν αδιάκριτα μετά τη διαμάχη.


Η Τουρκία έχει εκλογές στις 24 Ιουνίου.


(Στοιχεία από turkishminute.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr