Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Διάγγελμα Ιβάνοφ: Το νέο όνομα είναι προσωπική συμφωνία δεν το νομιμοποιώΙούνιος 13, 2018. 21:04


Σήμερα, για πρώτη φορά, έλαβα τη συμφωνία που επιτεύχθη μεταξύ του Ζάεφ και του Τσίπρα. Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Νίκολα Ντιμίτροφ τους είπα ότι αυτή είναι μια προσωπική συμφωνία, μια προσωπική τους απόφαση και ευθύνη τους, δήλωσε ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ στο σημερινό διάγγελμά του προς το λαό.


«Στην προσωπική συμφωνία έγινε εγκατάλειψη των προηγούμενων θέσεων, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στην συνάντηση των πολιτικών ηγετών, ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο όνομα για συνολική χρήση.


Μια τέτοια βλαβερή συμφωνία που είναι μοναδική στην ανθρωπότητα είναι απαράδεκτη και παράλογη.


Οι κρατικοί θεσμοί θα καταστραφούν. Δεν θα νομιμοποιήσω πολιτικές αυθαιρεσίες. Η όλη διαδικασία ήταν αδιαφανής.


Το κείμενο της συμφωνία είναι μια ήττα για τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’. Δεν προβλέπει μόνο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, αλλά μια αλλαγή στο προοίμιο.


 Αυτός είναι ο πατριωτισμός; Αυτός είναι ο πατριωτισμός όταν διαγράφεται (από το σύνταγμα) η προστασία των μειονοτήτων ( που βρίσκονται εκτός του κράτους);


Είναι αξιοπρεπές να δεχθούμε όλες τις ελληνικές απαιτήσεις; Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ‘μακεδονική’ πλευρά. Δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα από ό, τι κλείνουν, είπε ο Ιβάνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με την συμφωνία η Ελλάδα πήρε τα πάντα και η ‘Μακεδονία’ δεν έκανε τίποτε.


«Ο όρκος των προγόνων μας, εκείνοι που με καθαρή καρδιά δημιούργησαν την αιώνια φιλοδοξία για τη μοναδική Μακεδονία μας, χάνεται. Η ιστορία μιας ανεξάρτητης  Μακεδονίας διαγράφεται. 

Απαγορεύεται το δικαίωμα στους αγέννητους να είναι Μακεδόνες. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να αποτελούν άλοθι για μια κακή συμφωνία, αυτή κομματικοποιεί και δεν ενώνει την κοινωνία , είπε ο Ιβάνοφ.
  
(Στοιχεία από fokus.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr