Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί τον Ιβάνοφ



Εάν χρειασθεί ο Ιβάνοφ θα αντιμετωπισθεί με αμφισβήτηση


Ιούνιος 19, 2018. 22:26

Σκόπια.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αυξηθεί και θα φθάσει στην πλειοψηφία των δύο τρίτων, εάν θεωρηθεί απαραίτητο για την παραίτηση του αρχηγού του κράτους, Γκιόργκι Ιβάνοφ».


Αυτό δήλωσε σήμερα το βράδυ στην εκπομπή «Μόνο αλήθεια»/ «Σάμο Βίστινα» του κρατικού καναλιού, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, εξηγώντας τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση για τη σύναψη της Συμφωνίας με την Ελλάδα.


Ο πρόεδρος Ιβάνοφ είχε ανακοινώσει την εναντίωσή του με την επικύρωση της συμφωνίας και αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού, ότι ο Ιβάνοφ θα αντιμετωπίσει την αμφισβήτηση,  με μομφή εναντίον του.


Στη συνέντευξη, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με την Ελλάδα θα είναι υποχρεωτικό είτε αυτό είναι συμβουλευτικό είτε δεσμευτικό. ( Σημ. Τακτική Τσίπρα πριν το δημοψήφισμα του 2015).

Επεσήμανε ότι εάν οι πολίτες εγκρίνουν τη συμφωνία στο δημοψήφισμα, τότε θα προχωρήσει στην αναθεώρηση του συντάγματος, αλλιώς, όπως είπε, εάν οι πολίτες απορρίψουν τη συμφωνία, τότε θα παύσει να ισχύει...


( Στοιχεία από mkd.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr