Βετεράνοι UCK Σκοπίων: Αγνοεί τους Αλβανούς η συμφωνία Σκοπίων Αθήνας…Ιούνιος 14, 2018. 15:23

Ο Σύλλογος Βετεράνων του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (UÇK), σε δήλωσή του τάσσεται κατά της πρότασης της νέας ονομασίας που ανακοινώθηκε από την Αθήνα και τα Σκόπια, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.«Η προκατάληψη συνεχίζεται. Τώρα ακόμη πιο βαθείς οι διαχωρισμοί , οι Αλβανοί δεν αναφέρονται ούτε μετά τη Συμφωνίας της Οχρίδας (2001) ούτε μέσω  της αλλαγής του συντάγματος που επιδιώκεται.


»Αγνοείται η ιλλυρική ταυτότητά μας, η αλβανική γλώσσα, η σημαία μας. Έτσι, για εμάς αυτό το όνομα είναι ξένο, εντελώς απαράδεκτο» αναφέρει το γραφείο Τύπου  του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού που υπογράφεται από τον Φαζλί Βέλιου, αναφερόμενο στο όνομα "Βόρεια Μακεδονία'.


Σημειώνεται ότι αντιρρήσεις μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν από πολιτικούς παράγοντες και άλλους  συλλόγους, εκτός από μερικά αρνητικά σχόλια από Αλβανούς διανοούμενους  και ιστορικούς των Σκοπίων.Γενικά, τα αλβανικά πολιτικά κόμματα χαιρέτισαν την εξεύρεση λύσης και συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο για την ευρωατλαντική ένταξη της χώρας, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


(Στοιχεία από ΙΝΑ’)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr