Πανικός στην Αλβανία από σεισμό 5,1 Ρίχτερ



Ιούλιος 4, 2018. 20:57

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 11:01, με επίκεντρο 31 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Η πρώτη δόνηση συνοδεύθηκε από άλλες δύο μικρότερης έντασης και μέσα σε 60 λεπτά καταγράφηκαν πάνω από 25 δονήσεις που συνεχίσθηκαν μέχρι το απόγευμα.


Ο σεισμός έγινε αισθητός όχι μόνο στα Τίρανα και το Δυρράχιο, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας.


Αν δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρουσιάσθηκαν σύμφωνα με τις αρχές υλικές ζημιές σε οικίες και εμπορικές μονάδες, όπως ρωγμές σε τοίχους, σε στέγες και οροφές.


Οι σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν πανικό στους πολίτες. Πολλοί εγκατέλειψαν τα γραφεία και τα σπίτια τους και παρέμειναν ώρες σε εξωτερικούς χώρους με ανοιχτό περιβάλλον.


Μάλιστα, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής σταμάτησαν το έργο τους και πετάχτηκαν από το κτήριο του κοινοβουλίου, όταν στην αίθουσα άρχισαν να κουνιούνται από το σεισμό τα ηλεκτρικά κηροπήγια της οροφής.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr