Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

«Καλός Αλβανός είναι ο νεκρός Αλβανός»...
Αύγουστος 3, 2018. 13:55

Τίρανα.

Τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν χθες στο Κρούσεβο κατά των Αλβανών, καταδικάστηκαν από το Υπουργείου Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας.Ενώπιον του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, στη διάρκεια της τελετής της κατάθεσης στεφάνων στο Κρούσεβο, ένα μέρος του κοινού άρχισε να φωνάζει αντι-αλβανικά συστήματα «Καλός Αλβανός είναι ο νεκρός Αλβανός».


Δεδομένης αυτής της κατάστασης, το Υπουργείο της Αλβανίας καταδίκασε τη ρητορική μίσους και τα ρατσιστικά συνθήματα και τονίζει ότι τέτοια περιστατικά που προκαλούν εθνοτικό μίσος πρέπει να απομονωθούν.


«Το Υπουργείο Εξωτερικών αποδοκιμάζει και καταδικάζει τη ρητορική μίσους και τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής εορτασμού του Ίλιντεν στο Κρούσεβο.


 https://www.echedoros-a.gr/2018/08/blog-post_52.html
Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες μια μικρής ομάδας ανθρώπων οδηγείται από ακραία εθνικιστικά αισθήματα και ελπίζουμε ότι τέτοια περιστατικά που προκαλούν εθνοτικό μίσος θα απομονωθούν. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τα αρμόδια όργανα να διερευνήσουν τους υποκινητές της βίας και να τους προσαγάγουν στη δικαιοσύνη.


Η Αλβανία και οι Αλβανοί ήταν και θα είναι μόνιμοι φίλοι της ‘Μακεδονίας’. Πιστεύουμε στις αξίες της συνύπαρξης, της αρμονίας και της συνεργασίας μεταξύ των πολιτών των χωρών μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Αλβανίας.
( Στοιχεία από balkanweb.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου