«Η Τουρκία δεν θα μείνει παρατηρητής στη Συρία»





Σεπτέμβριος 10, 2018. 07:01

«Καθώς ο Μπασάρ αλ Άσαντ και τη Ρωσία βομβαρδίζουν την Ιντλίμπ, ο τουρκικός στρατός διέταξε τα στρατεύματα του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’ στην Αφιόν, Αζέζ, Τζεράμπλους, Ελ Μπάμπ και Κομπάνι να ετοιμασθούν για δράση.



Ο αριθμός των αρμάτων μάχης και των τεθωρακισμένων του τουρκικού στρατού στα σύνορα με τη Συρία αυξήθηκε κατά δύο επίπεδα. Η Τουρκία δεν πρόκειται να παίξει για χάρη των συμφερόντων του Άσαντ, το ρόλο του παρατηρητή», σημειώνει η τουρκική Γενί Σαφάκ.


Με την Ασπίδα του Ευφράτη και τον Κλάδο Ελαίας, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία στη γραμμή με την Ιντλίμπ ξεπερνά τις 30 χιλιάδες.


Τις τελευταίες δέκα ημέρες, ο αριθμός των αρμάτων μάχης και των θωρακισμένων οχημάτων έχει διπλασιασθεί. Εστάλησαν πυραυλικά στρατηγικά συστήματα και τάγματα πυροβολικού.


Στην περιοχή, διατάχθηκαν 50 χιλιάδες μαχητών από τον ‘ελεύθερο συριακό στρατό’ να προετοιμασθούν.


Οι δυνάμεις της Ρωσίας και του Άσαντ αύξησαν τους βομβαρδισμούς εναντίον της Ιντλίμπ. Καταγράφηκαν 58 χτυπήματα τις τελευταίες 2 ημέρες.


Βομβαρδισμοί έγιναν στην Τζισρ αλ Σουγκούρ, Σαχλέλ Γκαμπ και Μορέκ και περισσότεροι από 29 πολίτες έχασαν τη ζωή τους.


Η Τουρκία  έχει επεκτείνει τα στρατιωτικά μέτρα στην περιοχή, ενώ η πίεση του αίματος αυξάνεται κάθε λεπτό.


Οι δύο στρατιωτικές παρεμβάσεις στη βόρεια Συρία με την Ασπίδα του Ευφράτη και τον Κλάδο Ελαίας έχουν ανεβάσει τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή σε πάνω από 30 χιλιάδες, σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό δημοσίευμα.


Yeni Şafak


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr